Loveparade 2010 Duisburg

Tsja, de Loveparade is niet meer. Maar wat nog erger is, is dat er 19 mensen (update: 20 mensen (26-7-2010) update: 21 mensen(28-7-2010)) niet meer zijn. Mensen die ook gewoon gezelligheid wilden kregen iets anders. Iets wat niemand had kunnen verwachten. Wij waren inmiddels een half uurtje binnen, en hebben van dit alles ‘gelukkig’ weinig meegekregen. Toen wij op 70 meter van dit punt een half uur eerder stonden te wachten is het klimmen over de muren/hekken begonnen. De afloop hoef ik niet meer te vertellen, bijgevoegde film zegt genoeg denk ik.
Totale chaos en paniek. Aan het einde van de avond kwam bij ons pas het besef toen mensen op de mobieltjes gingen kijken.
Een agent zei voordat wij naar binnen gingen dat het ‘de bedoeling’ is dat je 1 rondje achter de trucks aan loopt en dan weer rustig naar de uitgang gaat. Tsja, wat denk jezelf!? ‘de bedoeling’. Tevens zei hij dat er 250.000 (of 500.000?) bezoekers het terrein op mogen. Dan snap je al snel hoe het zo mis kan gaan als er er maar 1 toegangsweg is waar nog 750.000 of 500.000 bezoekers staan te ‘drangen’, die worden tegengehouden.
Wat je trouwens weinig hoort is dat de vervoersmogelijkheden na afloop ook erg slecht waren. Nouja slecht… hoe vervoer je ook 1 miljoen mensen. Bij de Hauptbahnhof was maar 1 ingang open toen wij er aan kwamen. Daar hoopte het zich dus wederom enorm op. Dit moet inderdaad tot op de bodem uitgezocht worden.
Hier zie je een flyer van het evenementen terrein met daarop de in/uitgang zoals e.e.a. vooraf was bedacht.