Luchtfotografie Noord

Medio Februari 2021 onstond het idee om drone diensten aan te bieden in de 3 Noordelijke provencies. Samen met een vriend van me hebben we in kaart gebracht wat we denken nodig te hebben om deze diensten aan te kunnen bieden en dit zijn we momenteel aan het uitwerken.

LuchtfotografieNoord.nl
is uit de lucht gehaald 😉
Luchtfotografienoord logo

Hoe is het idee ontstaan?

Nadat een vriend van me, bij mij thuis, vanuit de lucht een aantal opnames had gemaakt is het idee ontstaan. Dit gaf prachtige beelden en daarnaast is het vliegen met een drone ook erg leuk om te doen. Dit bracht bij mij het idee om eens te kijken wat wel allemaal nodig hebben om een dronedienst in Groningen / Friesland en Drenthe aan te gaan bieden.

Drone

Wat hebben we daar dan voor nodig?

Drones.
Uiteraard is er een drone nodig. Op de website van LuchtfotografieNoord vind je meer informatie over de drones waar we mee (gaan) vliegen en de bijbehorende specificaties.

Dronepiloten.
Een vriend van me vliegt regelmatig voor zijn werk met een drone een heeft al aardig wat vlieguren gemaakt. Daarnaast wil ik zelf ook de nodige vlieguren met een drone gaan maken. Sinds 2021 is er ook een vliegbrevet nodig om te mogen vliegen met drones, dit moeten we ook gaan uitzoeken.

Website.
Je kunt nog zulke mooie ideeen hebben. Als mensen je niet vinden verkoop je niets. Daarom heb ik voor onze dronediensten een website opgezet.

Wat kan zo’n drone dan eigenlijk?

Je kunt bijvoorbeeld met een drone akelig stil in de lucht hangen maar je kunt ook achter de dronepiloot aan vliegen om hem of haar zo in beeld te brengen tijdens een inspanning als bijvoorbeeld mountainbiken / zwemmen / autorijden etc. Maar het mooie is dat je met een drone ook vóór de piloot kunt vliegen. Drones hebben namelijk sensoren ingebouwd welke obstakels detecteren. Boven het ijs zul je in principe weinig obstakels in de lucht vinden, maar wanneer je een follow op een weg doet met bebouwing er omheen dan kon dit wel eens handig zijn.

Drones kunnen ook 360-ers maken van boven. Zo krijg je een prachtig mooi overzicht van wat je maar in beeld wilt brengen.

Doordat drone klein en wendbaar zijn kunnen ze ook op onmogelijke plaatsen foto’s en filmpjes maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van inspecties. De foto’s en video’s kun je dan later op een pc beter bekijken om de daadwerkelijke controle uit te voeren.

Beelden

De afgelopen periode ben ik vooral bezig geweest met het bouwen van de website voor LuchtfotografieNoord en tevens is er een YouTube kanaal aangemaakt waar we ook de nodige beelden op zullen gaan plaatsen in de toekomst. Bekijk daarom regelmatig ons YouTube kanaal.

Drone beelden