Zo doe je dat zelf maakt het leven makkelijk

Op 01-01-2020 heb ik een nieuw platform gelanceerd. Een platform waar iedereen terecht kan voor een gratis hands-on handleiding om de klus of uitdaging, waar hij of zij voor staat, op te lossen.

Of je nu een probleem hebt met je auto, een uitdaging met je computer of je bent op zoek naar zo’n handige tip waarvan je achteraf denkt; “Waarom zie ik dit nu pas”; Zo doe je dat zelf maakt het leven makkelijk.

Ga naar Zodoejedatzelf.nl

Hoe is het idee ontstaan?

Een aantal handleidingen op jackhiddes.nl staan ten grondslag aan dit platform. Wanneer ik een probleem had met mijn NAS dan moest ik vaak (vanwege ontbrekende kennis) het internet afspeuren naar kleine stukje oplossing. Al die kleine stukjes oplossing samen waren vaak de totale oplossing van mijn uitdaging.

Het bij elkaar zoeken van die totaal-oplossing kostte mij vaak behoorlijk veel tijd, en dat was exact de reden om die oplossingen voor mezelf te gaan bijhouden op een website. Als ik nou weer eens tegen hetzelfde probleem aan zou lopen dan kon ik even op mijn website kijken en de eerdere oplossing nogmaals toepassen. Naarmate er steeds meer items op de website kwamen te staan ging ik nadenken over een platform. Het kan namelijk niet zo zijn dat ik de enigste ben die tegen dit soort problemen aan loopt. En dan gaat het niet om het probleem ansich, maar meer om het feit dat je soms uren op het internet moet speuren om een passende oplossing te vinden. Op deze manier is eind 2019 ‘Zo doe je dat zelf geboren’ en begin 2020 live gegaan.

YouTube kanaal - Zo doe je dat zelf

Geen video’s?

Zeker wel! Zo doe je dat zelf is ontstaan vanuit een kleine set (tekstuele) oplossingen, bedoeld als reminder voor mezelf. Eerst zorgen dat er een goede tekstuele basis staat met per stap duidelijke afbeeldingen. Door nu je telefoon of tabblet naast de klus te leggen kun je heel makkelijk, stap voor stap, de tekstuele handelingen uitvoeren en zo jouw klus klaren.

Video is enorm in opkomst en daar gaat Zo doe je dat zelf ook zeker in mee, omdat een ondersteunende video heel handig kan zijn bij het oplossen van een uitdaging. Wanneer er voldoende tijd beschikbaar is zullen er video’s gemaakt en ge-edit worden en toegevoegd aan de betreffende handleiding.

Bekijk YouTube kanaal

Is het platform een succes?

Sinds de livegang begin 2020 laat Google analytics een duidelijk stijgende lijn zien in het aantal bezoekers. En naarmate we meer artikelen gaan plaatsen zal dit ook toenemen.

Door het aanpassen van de manier van reageren (laagdrempeliger) is ook het aantal reacties enorm toegenomen, waardoor het platform als geheel steeds meer tractie krijgt.

Tevens is er voor de bezoekers een formulier beschikbaar gemaakt waarmee de bezoekers zelf zijn of haar hands-on handleiding kan uploaden op de site. Na een kleine (SEO-) controle zal die handleiding ook beschikbaar gemaakt worden en onder een passende categorie voor de doelgroep beschikbaar gemaakt worden.